Vreau sa ies cu bicicleta

Aprilie 30, 2010 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

Pana pe la vreo 20 de ani am fost foarte activ in acest domeniu. Pana cand mi-am luat masina si-am deschis firma. Lipsa de timp si-a spus cuvantul. Am renuntat complet la bicicleta.

Anul trecut, prin Septembrie-Octombrie m-a luat dorul de a ma plimba cu bicicleta. Astfel, mi-am achizitionat una. Nu foarte pretentioasa dar nici foarte simpla. O bicicleta potrivita pentru a-mi potoli cheful, cat si a-mi readuce in normalitate conditia fizica.

Datorita conditiilor meteorologice nu am apucat sa o folosesc foarte mult toamna trecuta. Acum, cand in sfarsit a venit vremea frumoasa, mi-a revenit cheful de plimbat. Problema este ca nu prea am unde. Nu-mi place sa merg cu ea pe trotuar. Ma simt putin jenat fata de pietonii care in mod involuntar se sperie cand vad ca m-apropii de ei pe trotuar. Si-asta nu pentru ca nu merg bine pe bicicleta, ci pentru ca trotuarele din Ploiesti sunt din ce in ce mai strimte.

Nu-mi place nici printre masini. Evindent este periculos. Spun asta atat ca biciclist cat si ca sofer.

La Sala Sporturilor ? O gluma buna. M-am tot plimbat toamna trecuta, pana cand am invatat si pozitia firelor de iarba sau a crengilor copacilor. Nu mai spun ca, la cat de scurta e o tura de parc, sunt sanse mari sa ametesti.

Pista de biciclisti de pe bulevard ? Imposibil. E ingusta, fiind tot timpul nevoit sa evit fie vreun pieton, fie vreun copil fie vreo groapa. In plus nu-mi convine sa se uite toti cocalarii ce sparg seminte pe bancile de pe bulevard la mine.

Totusi, vreau sa ma plimb. Am in vedere parcul Constantin Stere. Alte idei?

8 comentarii

 1. Haotik says:

  Exista un alt parc in ploiesti in afara de Sala Sporturilor?

  Unde e parcul asta Constantin Stere?

 2. ionutg says:

  Parcul Constantin Stere, este parcul de la Bucov (cel cu gradina zoologica).

 3. Bogdan says:

  Cand ai chef sa iesim cu bicicleta impreuna, let me know :)

 4. versatu says:

  ai putea sa mai faci o plimbare pe la padurea de la Paulesti. Ca in anii cand nu aveai masina si nici nu erai major. Atunci nu mai ziceai ca Ploiestiul e un oras plictisitor. P.S. Poate nu te mai lovesti de vreo masina pe drumul spre Paulesti. :)

 5. ionutg says:

  @versatu: As putea face o plimbare pana in padurea de la Paulesti, dar … parca n-as mai vrea sa ajung pana acolo pe bicicleta.

  De-atunci si pana acum a crescut numarul autoturismelor, si mai ales al soferilor neatenti. S-ar putea ca de data asta sa nu ma lovesc eu de masina, ci masina de mine. :)

 6. versatu says:

  Daca pui problema asa, ca sunt prea multe masini pot sa iti sugerez o varianta: pune bicicleta pe masina si da o fuga pe valea Doftanei, pe la Slanic. Si asa nu te mai feresti de masini si de soferi indisciplinati.

 7. ionutg says:

  @versatu: Ideea era sa ma pot plimba relativ zilnic.

 8. versatu says:

  In articolul pe care l-ai postat nu apare ideea asta de a te plimba zilnic. 😛
  Mai ales, citez: Totusi, vreau sa ma plimb. Am in vedere parcul Constantin Stere.; cred ca asta nu ai putea sa o faci zilnic

Adauga un comentariu