Plantele care se ingrijesc singure

Aprilie 29, 2008 de catre ionutg Adaunga un comentariu »

Inventie de ultima ora in domeniul Botanic :PImi place natura. Imi plac si plantele. Asa ca, in momentul in care am aflat despre o asemenea inventie, am dorit sa aflu mai multe detalii.

Ce am aflat? Va invit sa parcurgeti randurile urmatoare pentru a va convinge cum e posibila o asemenea inventie

Am aflat ca … un grup de oameni de stiinta, si-au pus mintile la contributie pentru a inventa un dispozitiv ce va contribui in final la salvarea planetei de la poluarea extrema la care este supusa. Cum? Au analizat o serie de statistici care spuneau ca un procent foarte mare dintre posesorii de plante decorative in locuinta uita sa le ude periodic. De aceea, pentru a le usura sarcinile, acesti oameni de stiinta au inventat … plantele care se uda singure.

Practic, inventia consta intr-un ghiveci inteligent, care, in partea de sus este dotat cu un rezervor de apa, din care ghiveciul va uda automat planta, in mod regulat. “Camera de crestere” va extrage in mod regulat din acest rezervor cantitatea de apa de care are nevoie, in asa fel incat planta sa se dezvolte in conditii optime.

Desi nu cunosc procedeul de dozaj al apei, observ totusi avantajul utilizarii cantitatii minime de apa pentru o dezvoltare optima, ceea ce duce in final la o economie a apei (si in mod implicit a energiei) in cazul unei utilizari pe scara larga. De asemeni, se elimina riscul “inecarii” plantei cu prea multa apa. (mie mi s-a mai intamplat :( ). Deci, pentru plantele pe care eu le am in ingrijire, un asemenea dispozitiv ar insemna certitudinea zilei de maine. Recunosc ca uit sa le ud.

Si totusi, la o a doua analiza a solutiei propuse de oamenii de stiinta, imi vine in gand o intrebare: Ce se intampla daca uit sa umplu rezervorul cu apa?

4 comentarii

 1. Laura says:

  Şi eu m aceeaşi problemă, dar nu numai cu plantele din ghiveci, dar şi cu cele din vază, aşa că o astfel de invenţie m-ar ajuta. Rămâne să mă anunţe ghiveciul pe telefon când are nevoie de reumplerea rezervorului :)))))

 2. Ahriman says:

  Exact la intrebarea ta din final ma gandeam si eu, Ionut; poate ca o avea vre-o alarma care sa te anunte… si eu am nevoie de asa ceva, ca de prea multe ori uit sa ud plantele…

 3. ionutg says:

  Am una mai buna …. E normal ca florile din gradina (proprietate personala, conform actului cadastral eliberat de autoritati), pe care tu te-ai chinuit sa le ingrijesti…. si sa le faci mari, sa ti le rupa un nene de 40 de ani… pentru ca … “Sa miroasa si la el in casa mai frumos”?

  Am patit-o eu…. si probabil ca voi detalia intr-un articol viitor.

 4. Laura says:

  Ce urît! Stale-ar în gât! Comunişti ce sunt! Te chinui cu ele şi apoi ţi le rup alţii!

Adauga un comentariu